Om een bromfietsrijbewijs aan te vragen maakt u een afspraak. U kunt het bromfietsrijbewijs na vijf werkdagen ophalen in het gemeentehuis in Groesbeek. 

Maak een afspraak(externe link)

Hoe werkt het?

U kunt vanaf 15,5 jaar theorie-examen(externe link) doen voor het bromfietsrijbewijs. Vanaf 16 jaar mag u rijlessen volgen en praktijkexamen doen. U hebt een bromfietsrijbewijs nodig om te rijden met een scooter, brommer, snorfiets, brommobiel, quad, trike en speed-pedelec (fiets met elektrische trapondersteuning met een snelheid van maximaal 45 kilometer per uur).

Spoedaanvraag

Heeft u snel een bromfietsrijbewijs nodig? Als u het bromfietsrijbewijs vóór 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 11.00 uur ophalen in het gemeentehuis in Groesbeek. U moet voor een spoedaanvraag wel extra betalen.

Heeft u al een rijbewijs?

Als u een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A) hebt, krijgt u het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) automatisch bijgeschreven op uw rijbewijs.

Bromfietsrijbewijs kwijt of gestolen

  • U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • U kunt direct een nieuw bromfietsrijbewijs aanvragen bij de gemeente. Bij deze aanvraag ondertekent u een Verklaring van vermissing.
  • Verliest u uw bromfietsrijbewijs in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Maak een afspraak voor Vermissing en aanvraag nieuw rijbewijs (alleen mogelijk in het gemeentehuis in Groesbeek)

Kosten

Aanvraag of verlenging: € 51,10

Extra kosten spoedaanvraag € 39,65

Wat heb ik nodig?

  • Geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart (bij eerste aanvraag)
  • Als u het hebt: uw oude bromfietsrijbewijs
  • een recente pasfoto (maximaal een half jaar oud) die voldoet aan de pasfoto-eisen(externe link)
  • Contant geld of een pinpas. U betaalt bij de aanvraag. Let op, bij het servicepunt Burgerzaken in Millingen kunt u alleen pinnen. 

Hoe lang duurt het?

  • U kunt uw rijbewijs na 5 werkdagen afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Groesbeek (zonder afspraak). 
  • Als u een spoedaanvraag hebt gedaan (vóór 14.00 uur), dan kunt u het rijbewijs de volgende werkdag vanaf 11.00 uur afhalen in het gemeentehuis in Groesbeek.
  • Ophalen moet binnen 3 maanden na uw aanvraag, daarna is uw rijbewijs niet meer geldig

Goed om te weten

Zware overtredingen op de bromfiets tellen ook mee voor het beginnersrijbewijs. Meer informatie hierover vindt u op de CBR(externe link)-website.

Als u om medische redenen bent afgekeurd voor rijbewijs A of B, blijft de categorie AM van het bromfietsrijbewijs wel geldig op uw rijbewijs.