Van links naar rechts; Wies, Soheila, Hub, Wessam

De stichting Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst noodgedwongen moesten verlaten aan Nederlandse dorpsgenoten. Buddy to Buddy start nu ook in de gemeente Berg en Dal. Wordt u ook buddy? Iedereen kan meedoen; jong, oud, alleen of als gezin. Interesse? Kom eind oktober naar de informatieavond. Kijk op buddytobuddy.nl/bergendal(externe link). Of mail naar bergendal@buddytobuddy.nl.

Gelijkwaardig contact van mens tot mens, dat is waar Buddy to Buddy voor staat. De Nederlandse buddy’s Wies en Hub gingen u al voor. Zij zijn buddy’s van Soheila & Wessam, woonachtig in Millingen aan de Rijn, en ondernemen met elkaar gezellige uitjes. Wessam: “Samen bezoeken we musea en Hub hielp ons met het inrichten van onze tuin. Ik vind het leuk dat ik veel over Nederlandse gebruiken leerde, zoals het aanbieden van condoleances als iemand overlijdt.”  Hub: “Ooit zei een minister-president, ‘fatsoen moet je doen’. Bovendien is het erg gezellig met Wessam & Soheila en voor ons een mogelijkheid om een andere cultuur te leren kennen via de mensen zelf.” 

Laura Roddeman, projectcoördinator: “Je wereld naar elkaar openstellen is een enorme verrijking, zowel voor nieuwkomers als Nederlanders.”

Word buddy!

Buddy’s van alle dorpen in onze gemeente zijn welkom! Buddy’s worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses.

U ontmoet uw buddy tijdens het Matchingsfeest van alle buddy’s. Daarna zien jullie elkaar wekelijks gedurende vier maanden. Buddy to Buddy organiseert activiteiten waar alle buddy’s samenkomen. Ook faciliteren ze zogenaamde buddytalks; avonden om ervaringen en verhalen uit te wisselen. U staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is de basis voor een langere vriendschap gelegd.