Onze gemeente kent veel bijzondere initiatieven. Zo zijn er op meerdere plekken buurtsoepies. Een Buurtsoepie is er voor iedereen die van soep en gezelschap houdt.

Burgemeester Mark Slinkman bezocht het buurtsoepie Berg en Dal. Hier zorgen vrijwilligers Judith Smeets, Klasien Maalsen, Onno Swart en Marga ter Bogt iedere eerste maandag van de maand voor een lekker soepje in dorpshuis Kerstendal.

Het mes snijdt aan twee kanten

Klasien en Judith geven aan dat het Buurtsoepie eigenlijk dubbel voordeel oplevert. “Het Buurtsoepie is er voor mensen die niet alleen willen eten én het is handig als je een keer geen zin hebt om zelf te koken. We doen dit nu al meer dan 3 jaar en iedere maand komen zo’n 15 á 20 mensen bij ons langs. Er is dus echt behoefte aan.’’

Klasien, Marga en Judith maken om de beurt zelf de soep. “We zorgen ook voor een leuke activiteit aan het einde van de lunch, bijvoorbeeld samen liedjes zingen. Onno doet de reserveringen. Sommige deelnemers helpen na afloop met de afwas, maar dat is geheel vrij.”

Meer dan soep maken

Deze keer hielp de burgemeester met de afwas. Burgemeester Mark Slinkman: “De vrijwilligers van het Buurtsoepie doen natuurlijk zoveel meer dan soep maken. Ze brengen het ‘meer naar elkaar omkijken’ echt in de praktijk. Samen eten zorgt op een hele ongedwongen manier voor ontmoeting en binding. Het helpt daardoor ook tegen eenzaamheid.”

Benieuwd naar het Buurtsoepie Berg en Dal?

Kijk dan naar het filmpje dat we hebben gemaakt van het bezoek van de burgemeester aan het Buurtsoepie. Het filmpje is te zien op www.vimeo.com/gemeentebergendal(externe link)  > Buurtsoepie.
Heeft u zin in een lekker Buurtsoepie? Meldt u zich dan aan bij Onno tel: 06 - 304 818 57.

Kent u zelf een mooi initiatief?
Kent u initiatieven of vrijwilliger(s) die we een bezoek kunnen brengen? Of bent u dat zelf? Neem dan contact op met Jelle Blijham via 06-14624783 of gemeente@bergendal.nl. We komen graag bij u langs.