logo Bezonder Bergendal

Onze gemeente kent vele bijzondere vrijwilligers die geheel belangeloos anderen helpen. Mensen die onze aandacht en waardering verdienen. Bijvoorbeeld de vrijwilligers van de Kinder Activiteiten Club. Sinds september 2017 organiseren zij elke woensdagmiddag (niet in de vakanties) leuke activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd t/m groep 5. Dit doen zij in voorzieningenhart Op den Heuvel of op een andere locatie. Inmiddels doet al een vaste groep van zo’n 30 kinderen mee.
Woensdag 7 maart 2018 was burgemeester Mark Slinkman te gast bij de Club. Hij sprak hier met drie enthousiaste vrijwilligers: Marscha Wijers, Inge Arts en Danielle Roß.

Wat doen jullie precies?

Marscha, Inge en Danielle vertellen: ‘’Wij organiseren elke week de Kinder Activiteiten Club. We bereiden de activiteiten voor, zijn er tijdens de activiteit en ruimen als het nodig is samen met de kinderen op. Als wij met de kinderen eropuit gaan doen wij een beroep op moeders en vaders om met ons mee te rijden en toezicht te houden zodat de kinderen veilig zijn. Wij nemen per slot van rekening wel andermans kinderen mee op pad!

Wat is leuk aan vrijwilligerswerk?

‘’Het is hartstikke leuk om de kinderen zo enthousiast te zien. Vanaf het begin was het meteen erg druk. Daar word je gewoon blij van. Als wij even weglopen hoor je achter je dat de kinderen je juf noemen. Dat is toch grappig?’’

Waarom zijn jullie begonnen met de Kinder Activiteiten Club?

‘’Vroeger, toen wij zelf kinderen waren, had je nog veel activiteiten voor kinderen. Dat werd helaas de laatste tijd steeds minder. En toen dachten wij: daar moeten we iets aan doen! We zijn zelf moeders en onze kinderen doen ook mee aan de activiteiten. Kinderen kunnen voor een kleine bijdrage (1 euro of 2 euro voor een buitenactiviteit) elke woensdagmiddag iets anders doen, bijvoorbeeld pompoen snijden of naar het bos.’’

Wat kan de gemeente voor jullie doen?

‘’We zouden het fijn vinden om beter te leren omgaan met kinderen die moeilijk gedrag laten zien. Het zou fijn zijn als de gemeente ons hierbij kan helpen.’’
Mark Slinkman geeft aan dat de gemeente budget heeft om dit soort cursussen te organiseren. Aan tafel wordt afgesproken om hier op een later moment over door te praten.

Marscha, Inge en Daniele zijn ook nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers die activiteiten willen organiseren voor bijvoorbeeld de bovenbouw kinderen of nog iets ouder. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met de Kinder Activiteiten Club, via hun facebookpagina: K.A.C. Kind activiteiten club op de heuvel.