Op woensdag 4 mei 2022 staat Nederland stil bij de slachtoffers van oorlogsgeweld. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er verschillende herdenkingsplechtigheden.

Groesbeek

De gemeente Berg en Dal organiseert de herdenking in Groesbeek. De bijeenkomst begint om 19.00 uur met een stille tocht vanuit het gemeentehuis in Groesbeek naar de Canadese Erebegraafplaats. Daar vindt vanaf ongeveer 19.40 uur de herdenkingsplechtigheid plaats.

Millingen aan de Rijn

De herdenking begint hier om 19.00 uur met een bijeenkomst in de Sint Antonius van Paduakerk. Daarna lopen de deelnemers in een stille tocht naar het monument bij Kulturhus Den Ienloop, waar de herdenkingsplechtigheid wordt gehouden. De herdenkingen in Millingen werden in het verleden door de gemeente georganiseerd. Vanaf dit jaar ligt de organisatie in handen van Mariette ten Westeneind.

Leuth

Herdenkingscomité Leuth organiseert de jaarlijkse herdenking in Leuth. De herdenking begint om 19.30 uur bij de plaquette op het schoolplein. Daarna volgt een stille tocht naar het Kerkplein. Hier gaat de herdenking verder en worden bloemen gelegd.

Beek

Stichting Reünie Paratroopers Beek organiseert de herdenking in Beek. De herdenking begint om 19.50 uur bij het monument aan de Verbindingsweg.

Ooij

Parochie Maria ten Hemelopneming start om 19.00 uur de herdenking in Ooij met een herdenkingsdienst in de H. Hubertuskerk. Daarna is er buiten een korte plechtigheid bij het oorlogsmonument.

Berg en Dal

Stichting Berg en Dals Bloei houdt de dodenherdenking bij het monument de Naald, aan de Clarenbeekseweg. Deze herdenking begint om 18:30 uur.