Heeft u een project opgezet waarbij u stenen vervangt door planten en bomen. Of waarbij u duurzaam vergroent? Stuur uw project dan in voor de verkiezing van de Steenbreektrofee.

Inzenden kan tot uiterlijk 20 mei op www.steenbreek.nl/trofee(externe link).

Welke projecten mogen meedoen?

Steenbreektrofee is op zoek naar vernieuwende groene projecten. Heeft u bijvoorbeeld met uw buren uw straat groener gemaakt? Of heeft uw school het schoolplein samen met ouders en leerlingen vergroend? Op de website www.steenbreek.nl/trofee(externe link) vindt u voorbeelden van voorgaande deelnemers zodat u kunt zien wat voor soort projecten mee mogen doen. Ook de spelregels en het deelnameformulier staan op de website.

De grootte van het project/initiatief is niet belangrijk. Zowel kleine als grote projecten kunnen meedoen. Wel moet een project al in de uitvoering zitten en niet meer in de ‘planfase’. Zit uw groene idee nog wel in de planfase? Of wilt u starten maar weet nog niet precies hoe? We denken graag mee. Mail naar steenbreek@bergendal.nl.

Prijsuitreiking

In juni komt een jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen. In het najaar is de bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de Steenbreektrofee.

De winnaar krijgt de Steenbreektrofee uitgereikt en ontvangt een uitgebreid adviesrapport van de vakjury. Daarnaast krijgt het winnende project media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen.