De gemeente ondersteunt MKB-ondernemers die duurzaam willen ondernemen. Sommige ondernemers vonden hun weg al richting de ondersteunende acties van gemeente. Zoals de Golfbaan Rijk van Nijmegen en Koffiebar Eigenweijs. Hieronder leest u hun ervaringen. 

Golfbaan Rijk van Nijmegen

Golfbaan Rijk van Nijmegen is een van de deelnemers die gebruik maakt van de actie  Greendish. In dit traject helpt een professioneel bedrijf met het verminderen van voedselverspilling en het opstellen van een duurzamer menu.

“Naast kwaliteit, service en toegankelijkheid staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. Met behulp van ons duurzaamheidsbeleid houden we actief rekening met mens en milieu, zowel buiten in de baan als in onze horeca. 

Wij gaan dan ook graag de uitdaging van Greendish aan: Eiwittransitie, door een duurzame menukaart. Dit gaan we doen door de gerechten op onze menukaart zorgvuldig samen te stellen, waarbij groente een belangrijke rol krijgt en het eiwitgebruik wordt verminderd. Door het verminderen van eiwitten in onze gerechten zorgen we niet alleen voor gezondere maaltijden, maar verminderen we ook onze CO2-uitstoot, waardoor we bijdragen aan een schonere en groenere omgeving. 

Samen met Greendish en onze gemeente Berg en Dal streven we naar een toekomst waarin duurzaamheid de standaard is, omdat we geloven dat elke kleine stap bijdraagt aan een betere wereld. “

Koffiebar Eigenweijs

Koffiebar Eigenweijs in Groesbeek maakte gebruik van Sit & Heat: energiezuinige terrasverwarming. 

Eigenaresse Reny is blij met de kussens. Als enthousiaste jonge onderneemster vindt ze duurzaamheid voor haar bedrijf belangrijk. "De aanvraag voor de financiële bijdrage was eenvoudig. En de levering en ondersteuning vanuit de gemeente was prima. In het voorjaar wil ik extra kussens van Sit & Heat bestellen."