Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een soort DigiD voor organisaties. Zoals burgers met DigiD kunnen inloggen bij de overheid, zo kunnen organisaties dat met eHerkenning. Met eHerkenning kunt u zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met de overheid. U kunt er bij verschillende overheden mee inloggen, niet alleen bij de gemeente, maar bijvoorbeeld ook bij de belastingdienst. U hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden. Daarnaast kiest u zelf hoe u wilt inloggen. Veilig, makkelijk en betrouwbaar.

Welk betrouwbaarheidsniveau moet u kiezen?

U kunt eHerkenning aanvragen op verschillende niveaus: van laag tot zeer hoog. Als u digitaal zaken met de gemeente wilt regelen moet u een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger hebben. De verwachting is dat in de toekomst, waarschijnlijk in 2022, het verplichte niveau voor overheidsdiensten naar 3 aangepast wordt, maar tot deze aanpassing is niveau 2+ voldoende om zaken te kunnen blijven regelen met de gemeente Berg en Dal. Meer informatie over betrouwbaarheidsniveaus kunt u vinden op de website van eHerkenning.

Hoe kunt u uw betrouwbaarheidsniveau verhogen?

heeft u al een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1? Dan kunt u uw eHerkenningsmiddel upgraden. Dit kunt u doen bij de leverancier van uw eHerkenningsmiddel. De kosten voor de verhoging (upgrade) naar niveau 2+ variëren bij de aanbieders, maar zijn ongeveer 20 euro per jaar. Zorg dat u dit op tijd doet om vertraging tijdens aanvragen te voorkomen.

Persoonsgebonden

eHerkenning is persoonsgebonden en mag niet worden overgedragen of gedeeld. Ieder persoon binnen uw organisatie die wil inloggen met eHerkenning, moet een persoonsgebonden eHerkenning met machtiging hebben.

Waar vraagt u eHerkenning aan?

eHerkenning vraagt u niet aan bij de overheid, maar bij een aantal commerciële bedrijven. Alle bedrijven vragen een kleine jaarlijkse onkostenvergoeding voor het gebruik van eHerkenning.

Meer informatie

Meer informatie over eHerkenning vindt u op www.eherkenning.nl.