Energiebesparende maatregelen in en rond uw woning zorgen voor meer wooncomfort én een lagere energierekening. De waarde van uw woning wordt hoger en het energielabel wordt verbeterd. Ook helpt u de klimaatverandering tegen te gaan. Bij het Energieloket Berg en Dal krijgt u gratis onafhankelijk en persoonlijk advies en informatie. 

Ga direct naar de website van het Energieloket Berg en Dal(external link)

Wat kan het Energieloket voor u betekenen?

Het Energieloket(external link) helpt woningeigenaren hun woning, individueel of samen met de buurt energiezuiniger te maken. Het loket helpt met gratis onafhankelijke specialistische kennis en kunde bij:

  • advies over de beste maatregelen en aanpak voor uw situatie
  • wegwijs maken in de mogelijkheden voor financiering en subsidies
  • opzetten van een eventuele gezamenlijke aanpak
  • inkopen bij de lokale bedrijven

Wat moet ik doen?

Het Energieloket Berg en Dal in het gemeentehuis is op dinsdagmiddagen geopend: 

Maak een afspraak (external link)

Heeft u een vraag? Dan kunt u die natuurlijk mailen naar energieloket@bergendal.nl. Veel informatie vindt u ook op de website  Energieloket Berg en Dal(external link).

Energiecoaches

Bent u op zoek naar (snelle) tips over hoe u uw huis kunt verduurzamen? Dan kunt u ook een afspraak maken met een van de energiecoaches (vrijwilligers) in onze gemeente. De energiecoach helpt u om de kansen en mogelijkheden in uw huis te verkennen. Lees meer over de energiecoaches.(external link)

Energielabel

Wilt u weten of uw woning al een energielabel heeft of wilt u een energielabel aanvragen? Dat gaat niet via de gemeente, meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid(external link)