De gemeente heeft subsidies toegekend aan verschillende projecten in onze gemeente op het gebied van erfgoed. Dit doen we ieder jaar. Deze keer gaat het om de volgende 10 projecten:

ProjectKorte beschrijving
Project Ansichten Oorlog en HerdenkingIn de ansichtkaartenserie van de heemkundekring, is de heemkundekring van plan om aandacht te besteden aan 80 jaar Vrijheid
Dendrochronologisch onderzoek kerktoren Groesbeek.Architectuurhistoricus Karel Emmens is bezig met een onderzoek naar constructies van historische kerktorens (t.b.v. een publicatie). Zijn hypothese is dat de torenspits van de Groesbeekse kerk 100 ouder is dan de nu aangenomen datering (eind 15e eeuw). Dendrochronologisch onderzoek kan deze hypothese toetsen. Als het klopt, is de Groesbeekse torenspits een van de oudste nog staande torenspitsen van Nederland.
Onderzoek naar archeologische resten kasteelterrein Millingen a/d RijnNaar aanleiding van de archeologische- en cultuurhistorische waardenkaart van de gemeente, is er discussie ontstaan over de vermoedelijke ligging van het kasteel in Millingen a/d Rijn. De heemkundekring wil d.m.v. niet gravend onderzoek een van de bediscussieerde locaties in beeld brengen.
Vervangen WOII-infopanelenTwee infopanelen in de kern Groesbeek (Mooksebaan en Zevenheuvelenweg/Ottenhoffstraat) zijn niet meer leesbaar. De vereniging wil deze voor het herdenkingsjaar vernieuwen.
Verplaatsen droogloods JonkmanshofHet veiligstellen van de droogloods op de Jonkmanshof, zodat deze het verhaal van de steenindustrie in de Ooijpolder en de Duffelt mee kan blijven vertellen.
Fietstocht 100 jaar Huis WylerbergEr wordt een dagvullend programma georganiseerd rondom 100 jaar Huis Wylerberg, met een fietstocht, een bezoek aan het museum met lezing en mini concert en een rondleiding bij het familiegraf van de familie Schuster-Hiby in Kleef.
200 jaar Rijksstraatweg in Beek, 1824-2024Er wordt een herdenkingsactiviteit voor 200 jaar Straatweg Nijmegen-Beek georganiseerd.
Open Monumentendag 2024Monument en Landschap is het organiserend comité voor de open monumentendag. Naast de dagen zelf, wil het bestuur dit maal twee lezingen organiseren met hetzelfde thema. Dit jaar is het thema “Routes, netwerken en verbindingen”
Entartete Musik in de Villa WylerbergVoor 100 jaar Huis Wylerberg wil deze stichting een hoogwaardig muzikaal programma in Huis Wylerberg organiseren, in de geest van pianiste en bewoonster van het huis, Else Kraus. 
De Heemkundekring ontvangt een subsidie voor een herdenkingsactiviteit voor 200 jaar Straatweg (de huidige Rijksstraatweg) Nijmegen-Beek.