Wilt u een eigen bedrijf beginnen, maar hebt u daarvoor nog te weinig geld? Werkt u al langer voor uzelf, maar hebt u nu extra geld nodig en kunt u niet bij een bank terecht? De gemeente Berg en Dal kan u misschien verder helpen. Bijvoorbeeld met een aanvulling op uw inkomen of een rentedragende geldlening voor bedrijfskapitaal.

Wilt u stoppen met uw bedrijf, maar kunt u de afbouwperiode niet overbruggen? Mogelijk komt u nadat u gestopt bent tot de pensioengerechtigde leeftijd in aanmerking voor een uitkering.

Wat moet ik doen?

Doe de check

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Vul dan hieronder de scan in.

Check recht op financiële ondersteuning(externe link)

Meer of andere hulp nodig?

Meer of andere acute hulp nodig voor uw bedrijf? Kijk dan op www.155.nl(externe link). 155-Help-een-bedrijf is een landelijk loket voor ondernemers die acute hulp nodig hebben bij hun bedrijfsvoering 155-Help-een-bedrijf ondersteunt jaarlijks honderden ondernemers met dringende hulpvragen. Van meubelwinkelier, ict-adviseur, garagehouder, tot zzp’er in de bouw

Meer informatie over financiële hulp?

Voor meer informatie over financiële ondersteuning kunt u contact opnemen met Anny van Tilburg via telefoonnummer 14 024. Zij werkt op dinsdag en woensdag. Als zij er niet is, kunt u vragen of zij u terugbelt.. Daarnaast vind u informatie op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz(externe link).