De gemeente ondersteunt museumpark Orientalis met een subsidie van € 400.000,- . Met deze investering kan het park werken aan de verdere toekomstplannen(externe link) (externe link)en daarmee aan een gezonde toekomst  De bijdrage van de gemeente is bedoeld voor de onderdelen van het museum, het toegankelijker maken van de entree van het park, het opknappen van de Romeinse straat en de educatieve programma’s.

In 2019 heeft de gemeenteraad € 600.000,- gereserveerd voor Museumpark Orientalis. Hiervan is € 200.000,- al uitgekeerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten ook de resterende € 400.000,- uit te keren aan Orientalis. Dit bedrag komt bovenop de € 700.000,- die Orientalis via andere fondsen en vrienden heeft ontvangen.

Wat vindt de verantwoordelijk wethouder?
Wethouder Erik Weijers: “Museumpark Orientalis heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om nieuwe projecten en activiteiten op te starten, ondanks corona. Het park heeft letterlijk en figuurlijk de poorten open gezet en werkt samen met andere partijen. Zo is het park het hele jaar rond bruisend en vinden er interessante activiteiten plaats. Met deze subsidie kan het park doorgaan op de ingeslagen weg.”

Wat vindt de voorzitter van Orientalis?
Walter Hamers (bestuurder Museumpark): “Deze bijdrage van de gemeente Berg en Dal geeft Museumpark Orientalis een extra stimulans en bevestiging dat we op de goede weg zitten met de zichtbare verbeteringen in het landschapspark en de samenwerking met co-financiers en co-creators. Dit merken wij door de hernieuwde aandacht onder het publiek.”

Waarom ondersteunt de gemeente het park?
De gemeente wil dit prachtige museumpark graag in haar gemeente. Het museumpark is uniek in de wereld. Nergens anders wandel je zo in de openlucht door de geschiedenis van onze religie en Westerse beschaving. Een omgeving die stimuleert tot vragen en aanzet tot onderzoek naar de wereld, naar jezelf en het begin en einde ervan. Dit is aantrekkelijk voor toeristen, inwoners, andere bezoekers en daarmee voor de gemeente.