In het gemeentearchief vindt u historische documenten. U kunt er informatie vinden over de geschiedenis van uw familie, bedrijf, buurt of de gemeente zelf. Bijvoorbeeld stamboomonderzoek.

Welke archiefstukken zijn bij het Regionaal Archief Nijmegen?

In het Regionaal Archief Nijmegen vindt u de stukken van de voormalige gemeenten Groesbeek en Millingen aan de Rijn tot het jaar 2001. En de stukken van de voormalige gemeente Ubbergen tot het jaar 2006.

Het Regionaal Archief zit op de Mariënburg 27 in het centrum van Nijmegen. Alle informatie over openingstijden en mogelijkheden vindt u op de website van het Regionaal Archief(externe link)

U kunt van tevoren contact opnemen met het Regionaal Archief en aangeven welke archiefstukken u wilt inzien. De medewerker legt de stukken voor u klaar of scant ze in. U kunt contact opnemen via hetarchief@nijmegen.nl of telefonisch via 024 - 329 23 07.

Welke archiefstukken zijn in het gemeentehuis?

In het gemeentehuis vindt u de archiefstukken van de voormalige gemeente Groesbeek en Millingen aan de Rijn vanaf 2001 en van de voormalige Ubbergen vanaf 2006. En ook de archiefstukken van de huidige gemeente Berg en Dal. . Heeft u een vraag over deze stukken? Neem dan contact op via telefoonnummer 14-024 of mail archief@bergendal.nl.

Omgevingsvergunningen, bouwtekeningen en milieudossiers

De Omgevingsdienst Rijk van Nijmegen (ODRN) beheert de omgevingsvergunningen, onder andere de bouw- en milieudossiers. Wilt u hierover informatie? Vul dan het digitale formulier in op de website van de ODRN(externe link) of stuur een mail naar archief@odrn.nl.

Archief website

Wilt u weten wat er op een bepaalde datum op de gemeentelijke website stond? Dan kunt u deze informatie vinden in het archief van de website(externe link). U kunt terugzoeken tot 16 februari 2017.