In het gemeentearchief vindt u historische documenten. U kunt er informatie vinden over de geschiedenis van uw familie, bedrijf, buurt of de gemeente zelf. Bijvoorbeeld stamboomonderzoek.

Gemeentelijke archieven tot 2001

De archieven tot het jaar 2001 kunt u bekijken bij het Regionaal Archief Nijmegen. Het gaat om de archieven van de voormalige gemeenten Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn. 

Het Regionaal Archief zit op de Mariënburg 27 in het centrum van Nijmegen. Alle informatie over openingstijden en mogelijkheden vindt u op de website van het Regionaal Archief

U kunt van tevoren contact opnemen met het Regionaal Archief en aangeven welke archiefstukken u wilt inzien. De medewerker legt de stukken voor u klaar of scant ze in. U kunt contact opnemen via hetarchief@nijmegen.nl of telefonisch via 024 - 329 23 07.

Gemeentelijke archieven vanaf 2001

De archiefstukken van het jaar 2001 tot heden staan in het gemeentehuis in Groesbeek. Heeft u een vraag over deze stukken? Neem dan contact op via telefoonnummer 14-024 of mail archief@bergendal.nl.

Omgevingsvergunningen, bouwtekeningen en milieudossiers

De Omgevingsdienst Rijk van Nijmegen (ODRN) beheert de omgevingsvergunningen, onder andere de bouw- en milieudossiers. Wilt u hierover informatie? Vul dan het digitale formulier in op de website van de ODRN of stuur een mail naar archief@odrn.nl.

Archief website

Wilt u weten wat er op een bepaalde datum op de gemeentelijke website stond? Dan kunt u deze informatie vinden in het archief van de website. U kunt terugzoeken tot 16 februari 2017.