We willen in 2050 klimaatneutraal zijn. Dit betekent dat we alle energie die we nodig hebben zelf op een duurzame manier opwekken. Zon en wind zijn voorbeelden van duurzame energie. Ze raken nooit op, veroorzaken geen luchtvervuiling en hebben geen CO2-uitstoot.

Maar wat doen inwoners zelf om energie te besparen? En wat kan er nog meer gebeuren om duurzame energie op te wekken? We willen graag weten hoe de inwoners van de gemeente Berg en Dal hierover denken. Daarom hebben we een vragenlijst opgesteld over duurzame energie en energie besparen. Inwoners konden de vragenlijst tot 1 november 2023 invullen. De resultaten van de vragenlijst staan in onderstaande afbeelding.

Waar mogelijk gebruiken we de uitslag van de vragenlijst bij het maken van plannen voor duurzaamheid. De gemeenteraad van Berg en Dal bepaalt uiteindelijk hoe we in onze gemeente duurzame energie gaan opwekken.

Uitreiking lunchbonnen deelnemers enquête

Onder de deelnemers aan de enquête over duurzame energie hebben we 10 lunchbonnen verloot van € 50. Vrijdag 15 maart reikte wethouder Erik Weijers de lunchbonnen aan de winnaars uit.

Op de foto zijn 3 van de 10 winnaars te zien. Winnaar van een lunchbon, Stephan Kuijpers, uit Leuth: "Ik kwam de enquête online tegen en heb hem toen ingevuld. Ik vind duurzaamheid een belangrijk onderwerp, daarom heb ik hem ingevuld. Zelf heb ik al 22 jaar een warmtepomp, en was daarmee de eerste in onze gemeente."