Jongerenwerk is er voor alle jongeren in de gemeente Berg en Dal. Heb je een goed idee, dan kunnen jongerenwerkers je helpen om dit voor elkaar te krijgen. Ook bieden jongerenwerkers een luisterend oor wanneer je daar behoefte aan hebt. Kijk bij jongerenparticipatie als je graag wil meedenken over het beleid van de gemeente.

Hoe werkt het?

Ben je jong en woon je in de gemeente Berg en Dal? Dan is er voor jou het jongerenwerk. Het jongerenwerk geeft je een eigen plek. Of dat nu op straat is, in de jongerencentra, in de politiek of de sportverenigingen. Jij hoort erbij en het jongerenwerk stimuleert je. Ook zijn de jongerenwerkers een luisterend oor. En dat kan over van alles en nog wat zijn. Vriendschap en relaties. School en werk. Of drugs en alcohol. En over opvoeding en ouders.

Ik heb een idee!

Heb jij een goed idee bijvoorbeeld voor een activiteit, een ontmoetingsplek of op straat? Dan kunnen de jongerenwerkers je helpen om dit te voor elkaar te krijgen. Dit betekent niet dat ze dit voor je gaan regelen, want je blijft zelf verantwoordelijk voor het organiseren van de activiteiten of de ontmoeting. De jongerenwerkers bekijken samen met jou hoe je dit het beste kunt organiseren.

Hoe kan ik de jongerenwerkers bereiken?

In onze gemeente zijn 3 jongerenwerkers actief. Kijk op de website van Forte Welzijn(externe link) voor de contactgegevens van de jongerenwerkers.

Jongerenparticipatie

Meedenken met de gemeente?

We willen graag de jeugd meer betrekken bij de ontwikkeling van gemeentelijk beleid. We merken dat dit ook voor ons nog zoeken is. We kunnen hier wel wat hulp van jongeren bij gebruiken. Heb jij een goed idee? Laat het Jelle Blijham weten.

Projecten van de gemeente voor jongeren

Om jongeren kennis te laten maken met maatschappelijke en gemeentelijke vraagstukken hebben wij het project ‘Voor elkaar’. Tijdens dit project maken leerlingen van groep 8 kennis met vrijwilligerswerk.

Voor de oudere jeugd is er de cursus ‘Next Generation’. Tijdens deze cursus gaan jongeren op zoek naar hun eigen sterke kanten en kwaliteiten. Zij leren hoe je werkt in een team en hoe zij met en voor hun leeftijdsgenoten en wijk activiteiten op kunnen zetten. Na het volbrengen van de training krijgen zij een certificaat die zij op hun CV kunnen zetten. Lijkt deze cursus je interessant voor jou en je vrienden? Laat het ons dan weten. Bel of mail naar Jelle Blijham.

Contactgegevens Jelle Blijham

Telefoonnummer: 06-14624783 Mail: j.blijham@bergendal.nl