Ouderen wonen steeds vaker langer thuis. Als het nodig is krijgen zij zorg en ondersteuning vanuit verschillende wetten en budgetten. Het is soms best ingewikkeld om hier een weg in te vinden. Het Kennisloket ‘Thuis in Blijvende Zorg’ kan daar bij helpen. Kijk op www.vgz-zorgkantoren.nl/kennisloket(externe link) voor meer informatie.

Gratis

Het Kennisloket is een gratis service voor alle ouderen die in onze gemeente wonen. Niet alleen ouderen of hun naasten kunnen er terecht. Maar ook zorgaanbieders, medewerkers van de gemeente, casemanagers of cliëntondersteuners.

Naar de gemeente

Heeft u als oudere inwoner aangepast vervoer nodig, hulp in het huishouden of  zoekt u een dagbesteding? Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente Berg en Dal via 024 – 751 65 20 of via sociaalteam@bergendal.nl.

Naar het kennisloket

U kunt als oudere inwoner terecht bij het Kennisloket als u niet weet waar u moet zijn voor zorg, meer zorg nodig heeft dan vanuit de gemeente mogelijk is of als u benieuwd bent naar zorgmogelijkheden in de toekomst. U kunt bellen met het Kennisloket via 088 - 131 16 57. Of kijk op www.vgz-zorgkantoren.nl/kennisloket(externe link).

Samenwerking

Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is een samenwerking tussen Coöperatie VGZ en de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen,  Mook en Middelaar, Wijchen en vanaf 2022 ook Nijmegen. Ook inwoners die niet verzekerd zijn bij VGZ kunnen er terecht.