Bij het peutercafé kunnen peuters samen spelen en opvoeders elkaar ontmoeten en ervaringen delen. Wethouder Sjaak Thijssen steunt het peutercafé van harte. Hij bezocht het initiatief en las de peuters voor uit een boekje over muziek maken. Wilt u zien hoe het er bij het peutercafé aan toe gaat? Kijk dan hier het filmpje over het peutercafé(externe link).

Gezellige drukte

De peuters merkten het bezoek van Sjaak in eerste instantie helemaal niet op. Ze gingen helemaal op in hun spel. Ze speelden, praatten, huilden en dat alles door elkaar heen. Aan deze gezellige drukte kwam meteen een einde toen Sjaak ging voorlezen. Het werd muisstil.

Voor Sjaak was het voorlezen een dankbare taak; “Voorlezen is niet alleen leuk om te doen, het is ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Je zag dat de kinderen helemaal opgingen in het verhaal.’’

Geslaagd initiatief

Sjaak vindt het peutercafé een geslaagd initiatief omdat het drie vliegen in één klap slaat.  Peuters leren samen spelen, ouders leren elkaar kennen én ze kunnen ervaringen delen over opvoeden en de problemen waar ze tegenaan lopen.

Initiatiefneemster Femke Hurkens-Suilen onderschrijft dit. ‘’Je komt als ouder in een nieuwe levensfase. Dit kan soms vragen oproepen. Bij het peutercafé leren opvoeders van elkaar. Ook behandelen we iedere bijeenkomst een thema, bijvoorbeeld zindelijkheid of mediawijsheid. We nodigen soms ook gastsprekers uit die informatie geven en vragen beantwoorden.”

Benieuwd naar het peutercafé?

Kom dan eens een kijkje nemen. Het peutercafé is voor kinderen en opvoeders van kinderen in de leeftijd 0-4 jaar. Het is iedere 1e maandag van de maand in het Kulturhus in Leuth, Reusensestraat 4.
Valt de maandag in een vakantie of op een feestdag? Dan schuift het peutercafé die maand een week op. In mei is het peutercafé hierdoor op 14 mei.

Wilt u iets doen voor het peutercafé?

Het peutercafé is nog op zoek naar mensen die willen meehelpen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Patty Veldhuis. Dit kan door te bellen naar telefoonnummer 06-83666438.