Piet Verriet is vrijwilliger bij de Speulplek in Ooij. Vrijdag 26 oktober werd Piet door de rest van de vrijwilligers en burgemeester Mark Slinkman in het zonnetje gezet. Als dank voor al het werk dat hij doet, is een pad op de Speulplek naar hem vernoemd. Piet mocht vrijdag zelf het bord onthullen.

Burgemeester Slinkman vond het erg leuk dat de vrijwilligers hem hadden uitgenodigd. Hij gaat regelmatig langs bij vrijwilligers en inwonerinitiatieven. Om zo meer aandacht te geven aan onze vrijwilligers en het werk dat ze doen.

Wie is de vrijwilliger Piet Verriet?

Vanaf de oprichting van de Speulplek is Piet druk bezig met het onderhoud op de Speulplek. Het repareren van oude tractoren is een hobby van Piet. Hij heeft daarom hij veel gereedschap en materiaal waarmee hij het onderhoud van de Speulplek oppakt. Als de Speulplek een activiteit organiseert is Piet altijd aanwezig voor ondersteuning.

Joep Arntz is ook vrijwilliger bij de Speulplek en zegt over Piet: “Buiten de uren die wij als onderhoudsploeg bezig zijn is Piet vaak nog extra bezig. Hoe vaak per week horen we niet de maaier omdat Piet weer bezig is op de Speulplek? Of tijdens de hete zomer: toen kwam Piet bijna elke dag water geven.”

Naast zijn werkzaamheden bij de Speulplek is Piet als vrijwilliger nog actief bij de Zonnebloem, de klussendienst en de vervoersdienst in Ooij. Ook is hij verkeersregelaar bij allerlei activiteiten zoals de avondvierdaagse en het Ooijs Ommetje.

Wat is de Speulplek?

De Speulplek is een groene leefruimte voor jong en oud. Je kunt er lekker door het groen lopen, je kunt er spelen of gewoon met buurtgenoten zitten en praten. De laatste tijd zijn er verschillende natuurexcursies voor kinderen.

Alle inwoners kunnen activiteiten organiseren op de Speulplek. De vrijwilligers van de Speulplek zorgen voor het beheer van het stuk grond. Ze zorgen dat het er netjes uitziet; ze maaien, planten bomen, plaatsen speeltoestellen en nog veel meer.

Ook een vrijwilliger in het zonnetje zetten?

Kent u ook vrijwilligers die u in het zonnetje wil zetten? Of bent u een vrijwilliger en wilt u aan de burgemeester laten zien wat u doet? Meld u dan aan bij Jelle Blijham. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-14624783. U kunt ook een mail sturen naar J.Blijham@bergendal.nl. We komen graag ook bij u langs.

Vragen over vrijwilligerswerk?

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met ons vrijwilligerssteunpunt via telefoonnummer 085-040 60 66 of per mail naar Lisanne.Brom@fortewelzijn.nl.