Voor mensen met een incontinentieprobleem of andere medische problemen waarbij een grote hoeveelheid afval ontstaat bestaat er een regeling om de kosten voor het kopen van extra restafvalzakken te beperken.

U kunt dan bij de receptie van het gemeentehuis restafvalzakken ophalen. U moet dan wel afleverbonnen of recepten kunnen laten zien. U kunt hiervoor ook (tijdelijk) terecht bij De Tinnen Roos in Millingen (Heerbaan 115).

Hoe werkt het?

Door medische omstandigheden kan het voorkomen dat (tijdelijk) een grotere hoeveelheid restafval ontstaat. Te denken valt hierbij aan incontinentiemateriaal, verbandmateriaal, stoma's en dergelijke. Voor dit afval zijn meer restafvalzakken nodig. In de gemeente Berg en Dal moet u voor uw restafval gebruik maken van de blauwe tariefzak, dus kan dit extra afval zorgen voor onevenredig hoge kosten. De zogenoemde incontinentieregeling heeft tot doel u tegemoet te komen in deze kosten.

Aantal restafvalzakken

Bij de receptie van het gemeentehuis in Groesbeek kunt u de extra zakken afhalen. Voor het bepalen van het aantal afvalzakken neemt u afleverbonnen of recepten mee.

Wat heb ik nodig?

U neemt recepten of afleverbonnen van het medische materiaal mee.

Kosten

De restafvalzakken worden in het kader van de incontinentieregeling zonder kosten verstrekt, u hoeft hiervoor dus niet te betalen.