Restaurant Puur Sanh finalist Cirkel Award

Het restaurant Puur Sanh uit Berg en Dal is finalist voor de Cirkel Award 2025. Dit is een prijs voor bedrijven die slim omgaan met grondstoffen en afval.

Niets wordt weggegooid

Puur Sanh laat zien dat ‘Zero Waste’ mogelijk is. In het restaurant krijgt alles een tweede leven. Groenteschillen, visgraten, oud brood en zelfs bananenschillen worden opnieuw gebruikt in het menu of in de moestuin.

Bijna geen afval

Het restaurant produceert minder dan 5% voedselafval. Wat overblijft, wordt volledig gecomposteerd. Ook verbouwen ze steeds meer eigen groenten en kruiden. 

Uitreiking Cirkel Awards

De winnaar van de Cirkel Award wordt bekend op 2 juni tijdens het Lifeport Festival Circulair. Wil je weten wie er wint? Kom dan naar de feestelijke uitreiking en ontdek hoe bedrijven in de regio werken aan een circulaire toekomst. Meer informatie via Lifeport Festival Circulair: een middag vol inspiratie. Bekijk hier alvast de video waarin de finalisten zich voorstellen: https://www.youtube.com/watch?v=msqkU2xgzhU