De hele dag zijn we bereikbaar. Dat is leuk en praktisch, maar ook afleidend. En dat kan gevaarlijk zijn. Want tijdens het rijden of fietsen heeft u genoeg aan uw hoofd. Iedere keer dat u op uw telefoon kijkt, kunt u even niet op de weg letten. Zet daarom vóór vertrek uw telefoon op ‘Niet storen’. En laat anderen weten dat u onderweg bent.

Wist u dit?

  • Lezen en schrijven van berichtjes op uw smartphone verdubbelt het risico op een ongeval.
  • Afleiding in het verkeer in Nederland leidt tot ruim 100 doden per jaar en een veelvoud aan gewonden.
  • Vooral binnenkomende berichten vormen een gevaar vormen. Zelfs als u een berichtje niet meteen bekijkt, bent u een paar minuten minder alert.
  • Een bericht lezen duurt meer dan 3 seconden. En een bericht schrijven duurt nog veel langer. In die 3 seconden legt u bij een snelheid van 50 km per uur 42 meter af (de lengte van een half voetbalveld). En bij 120 km per uur legt u 100 meter af (ruim de lengte van een voetbalveld). 
  • U kunt uzelf beschermen tegen deze verleiding door te zorgen dat u geen meldingen binnenkrijgt. Zet uw telefoon op niet-storen, vliegtuigstand of focus. Er zijn ook instellingen die ervoor zorgen dat u alleen voor bepaalde personen bereikbaar bent.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op: https://www.komveiligthuis.nl/mono(externe link).