De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daarom zetten we ons in voor een rookvrije generatie. Dit doen we bijvoorbeeld door onze speelplekken rookvrij te maken. En door sportverenigingen en scholen te stimuleren om rookvrij te worden. Dit doen we met advies en promotiematerialen.

Vergoeding promotiemateriaal rookvrije generatie

Vanaf 1 augustus 2020 is een rookvrij schoolterrein verplicht. Scholen zijn dan ook verplicht om te laten zien dat hun terrein rookvrij is. Dit kan bijvoorbeeld met borden van de landelijke campagne Rookvrije Generatie.

De gemeente wil graag samen met scholen en sportverenigingen een gezamenlijke boodschap uitstralen: ‘op weg naar een rookvrije generatie’. Daarom geven we scholen en sportverenigingen uit onze gemeente een tegemoetkoming voor borden van Rookvrije Generatie.

Hoe werkt het?

Scholen en sportverenigingen kunnen de promotiematerialen onder andere bestellen op:

Vervolgens stuurt u de factuur naar facturen@bergendal.nl, ter attentie van Esther van Dorst. Hierbij vermeldt u de naam van uw school of vereniging. Sportterreinen krijgen een vergoeding van maximaal € 255,- voor 2 borden, inclusief palen. Scholen krijgen een vergoeding van maximaal € 127,50 voor één bord, inclusief paal.

Heeft u vragen over de campagne? Neem dan contact op met Esther van Dorst, e-mailadres e.v.dorst@bergendal.nl, telefoonnummer 06-14624778

Foto van rookvrije plek

Wij zouden het erg waarderen als u uw rookvrije plek onder de aandacht brengt bij anderen. Stuurt u ons ook een foto van uw rookvrije plek? Wij willen deze foto graag gebruiken in de campagne voor een rookvrije generatie in de gemeente Berg en Dal.