Het servicepunt burgerzaken in Millingen aan de Rijn is vanaf 1 januari 2024 om de week geopend. Bij het servicepunt kunt u terecht voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. De vraag naar afspraken in Millingen aan de Rijn neemt toe. Inwoners maken steeds minder vaak een afspraak bij de servicepunten in Beek, Leuth en Ooij. Daarom sluiten die servicepunten vanaf 1 januari. De capaciteit die daar vrijkomt zetten we in voor Millingen aan de Rijn en Groesbeek.

Een handjevol afspraken

De 4 servicepunten in de polder zijn nu om de beurt eens per 4 weken open. De laatste anderhalf jaar komt maar een handjevol mensen naar de servicepunten in Beek, Ooij en Leuth. Er is per ochtend plaats voor zo’n 18 afspraken, maar meestal zijn het er maximaal 5. In Millingen aan de Rijn is het dagdeel altijd vol. Daarom gaat Millingen nu eens per 2 weken open in plaats van eens per 4 weken. En sluiten de andere servicepunten.

Reisdocumentenpiek

Er is nog een argument om de dienstverlening te concentreren bij de balies in Groesbeek en Millingen aan de Rijn. Vanaf 2024 krijgen alle gemeenten te maken met een reisdocumentenpiek. Dit komt omdat de geldigheid van reisdocumenten in 2014 overging van 5 naar 10 jaar. Vanaf 2024 verwacht de gemeente 4 tot 5 keer zoveel aanvragen voor reisdocumenten. 

Snelle serviceverlening

Burgemeester Mark Slinkman: “Een goede maar ook snelle serviceverlening aan onze inwoners is erg belangrijk. We kiezen er daarom voor onze medewerkers in te zetten op die plekken waar de meeste vraag naar ondersteuning is. Zo houden we de wachttijd voor inwoners zo klein mogelijk”.