Stembureauleden en tellers gezocht

Dit is een oud bericht.

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de Europese verkiezingen. Vindt u het leuk om mee te helpen op een stembureau? Meld u dan aan als stembureaulid of teller.

Aanmelden Stembureaulid of teller

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden.

Wat doet een stembureaulid?

Een stembureaulid zorgt er samen met de andere stembureauleden voor dat de verkiezingsdag goed verloopt. Dit doet u onder leiding van een voorzitter. 

We werken met twee teams per stembureau. Het eerste team werkt van 07.00 tot 14.00 uur. Het tweede team van 14.00 tot 21.00 uur. Vanaf 21.00 uur helpen beide teams ook met het tellen van de stemmen en het opruimen van het stembureau. Houd er rekening mee dat dit tot na middernacht kan zijn.

Elk team bestaat uit 3 leden en een voorzitter.

Bij de aanmelding kunt u een voorkeur voor een locatie opgeven. Ook kunt u eventueel aangeven op welke dagdeel u beschikbaar bent.

Wat doet een teller?

Zijn de stembureaus gesloten? Dan komt de teller de stembureauleden helpen met het tellen van de stemmen. 

Op de verkiezingsdag is de teller vanaf 20:45 uur aanwezig op het stembureau. De teller blijft totdat alle stemmen geteld zijn en het stembureau is opgeruimd. Houd er rekening mee dat dit tot na middernacht kan zijn. 

Bij de aanmelding kunt u een voorkeur voor een locatie opgeven.

Vergoedingen

  • De vergoeding voor een stembureaulid is  €150,-.
  • De vergoeding voor een teller is  €75,-.

De vergoeding is inclusief reiskosten en onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld lunch en diner. Koffie en thee zijn gratis.

Na aanmelding

Een aanmelding betekent niet dat u automatisch op een stembureau bent geplaatst. We maken vanuit alle aanmeldingen een indeling. Het kan gebeuren dat u niet bent ingedeeld. U krijgt dan een plek op een reservelijst.  

We  maken uiterlijk in mei de indeling van de stembureaus bekend. U krijgt daarna bericht of u bent benoemd tot stembureaulid of teller en op welk stembureau u bent ingedeeld.

Training voor stembureauleden en tellers

Bent u ingedeeld op een stembureau? Dan moet u voorafgaand aan de verkiezingsdag een gratis digitale training volgen. Zo begint u goed voorbereid aan uw werk op het stembureau.