Op 14,15 en 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Vindt u het leuk om mee te helpen op een stembureau? Meld u dan aan als stembureaulid(externe link)

Aanmelden Stembureaulid(externe link)

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden als stembureaulid.

Wat doet een stembureaulid?

Als stembureaulid zorgt u samen met de andere stembureauleden dat de verkiezingsdag goed verloopt. Dit  doet u onder leiding van een voorzitter.

We werken met twee teams per stembureau. Het eerste team werkt van 07:00 tot 14:00 uur. Het tweede team van 14:00 tot 21:00 uur. Op woensdag 16 maart helpen beide teams vanaf 21:00 uur ook met het tellen van de stemmen. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart wordt er na 21.00 uur niet geteld. Elk team bestaat uit 4 leden en een voorzitter.

Hoe is de stembureauindeling?

Voor de vroegstemmers zijn op 14 en 15 maart 3 stembureaus geopend (Groesbeek, Ooij en Millingen a/d Rijn). Op 16 maart zijn er stembureaus in alle kernen van onze gemeente.

Als u zich aanmeldt kunt u een voorkeur voor een locatie opgeven. Ook geeft u dan aan op welke dag(en) en  eventueel dagdelen u beschikbaar bent.

Vergoeding 

De vergoeding voor een stembureaulid is afhankelijk van de dag.

  • 14 en 15 maart: €125,-
  • woensdag 16 maart: €150,-

Deze vergoedingen zijn inclusief reiskosten en onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld lunch en diner. Koffie en thee zijn gratis.

Indeling

Wij maken uiterlijk in februari de indeling van de stembureaus. U krijgt daarna bericht of u bent benoemd tot stembureaulid en op welk stembureau u bent ingedeeld.  

Training voor stembureauleden 

Voorafgaand aan de verkiezingsdag moeten de leden een digitale training volgen. Hierover krijgt u na de benoeming bericht.