• U hebt een vergunning nodig als u een terras wilt plaatsen bij uw horecabedrijf. Zelfs als u het terras op eigen terrein plaatst.
  • Vraag de vergunning ook aan als u een bloembak of straatmeubel wilt plaatsen.

Als u schermen, daken of vlonders wilt plaatsen op uw terras dan kan het zijn dat u hiervoor een aparte omgevingsvergunning moet aanvragen.

Het plaatsen van een permanent terras moet passen in het omgevingsplan. U kunt de regels van het omgevingsplan raadplegen via www.omgevingsloket.nl

Als het terras op gemeentegrond staat, is er een gebruiksovereenkomst nodig voor de huur van de grond. Als er alcohol geschonken wordt, moet het terras ook op de geldige drank-en horecavergunning staan.

Tijdelijk terras

Wilt u een tijdelijk terras plaatsen dan kunnen de volgende vergunningen van plan zijn:

Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen. U kunt deze ontheffing direct online aanvragen.

Wilt u een tent plaatsen waar 51 personen of meer gelijktijdig in worden toegelaten, moet u een aanvraag voor het plaatsen van deze tent indienen. Deze aanvraag tent kunt u direct online indienen.

Wilt u goederen of etenswaren verkopen vanuit een kraam of wagen? Dan vraagt u een standplaatsvergunning aan bij de gemeente. Deze aanvraag kunt u direct online indienen.

Hoe lang duurt het?

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de vergunning krijgt.

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente maak dan binnen 6 weken bezwaar.