De gemeente Berg en Dal wil dat iedereen die de website bezoekt de informatie en diensten gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Hiervoor volgen we de toegankelijkheidseisen van de overheid. Meer lezen over digitale toegankelijkheid(externe link) (op digitoegankelijk.nl)

Hoe zorgen wij voor een toegankelijke website?

  • We streven er naar onze teksten zo te schrijven, dat iedereen ze kan begrijpen. In onze organisatie krijgen alle werknemers daarom een verplichte cursus “klare taal.”
  • We gebruiken ondertiteling en audiobeschrijving in al onze video’s
  • Onze webredacteuren zijn op de hoogte van de toegankelijkheidsrichtlijnen. Nieuwe redacteuren krijgen een uitleg over deze richtlijnen en ontvangen een handleiding.
  • Elk jaar controleert een extern bureau de toegankelijkheid van onze website. De problemen die worden gevonden lossen we samen met onze websiteleverancier op.
  • Elk jaar publiceren we een nieuwe toegankelijkheidsverklaring op de website digitoegankelijk.nl.

PDF Documenten

Wij realiseren ons dat niet alle PDF documenten op de website voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Daarom bekijken we per PDF document of deze toegankelijk gemaakt kan worden of dat er een alternatieve oplossing geboden kan worden. Toch kan het blijven voorkomen dat een PDF document niet volledig toegankelijk is. Kunt u een document niet lezen? Neem dan contact met ons op. Samen met u bekijken wij welk alternatief wij u kunnen bieden.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Ervaart u, ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen, een toegankelijkheidsprobleem op onze website? Laat het ons dan weten.

Verklaring hoofdwebsite www.bergendal.nl

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Berg en Dal. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.(externe link)

Toegankelijkheidsverklaringen overige websites

Van de websites die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Berg en Dal vallen zijn toegankelijkheidsverklaringen opgesteld. Deze toegankelijkheidsverklaringen staan gepubliceerd op www.toegankelijkheidsverklaring.nl/register(externe link) . Hieronder vindt u een overzicht van de websites met een link naar de verklaring.