Veilig mailen met Zivver  

De gemeente Berg en Dal gebruikt vanaf 1 januari 2023 Zivver voor het veilig versturen van e-mails met vertrouwelijke informatie. Bijvoorbeeld een e-mail met uw persoonlijke gegevens. Met Zivver kunt u er zeker van zijn dat alleen u de mail kan openen. Zo voorkomen we datalekken.   

Hoe werkt Zivver?

Heeft u een bericht gekregen van de gemeente Berg en Dal via Zivver? Dan opent u dit bericht door op de blauwe balk met de tekst ‘Open bericht’ te klikken. U komt dan automatisch in de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet u een sms-code of toegangscode invoeren. 

Bericht openen met een sms-code

Heeft u een e-mail gekregen via Zivver?  En is dit bericht beveiligd met een sms-code? Klik op ‘Open bericht’ en daarna op ‘Stuur mij de code’. Vul dan de sms-code in die u op uw telefoon ontvangt.

Nu kunt u het bericht lezen.

In een filmpje leggen we uit hoe dit werkt.

Bericht openen met een toegangscode

Heeft u een e-mail gekregen via Zivver?  En is dit bericht beveiligd met een toegangscode? Dan heeft de afzender deze toegangscode aan u doorgegeven via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op ‘Open bericht’ en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen.

Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

In een filmpje leggen we uit hoe dit werkt.

Bericht openen met een verificatiemail

Een e-mail kan ook beveiligd zijn met een verificatie-e-mail. Klik op ‘Open bericht’ en vul de toegangscode uit de verificatiemail in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen mail ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

In een filmpje leggen we uit hoe dit werkt.

Wilt u reageren op een e-mailbericht via Zivver?

Heeft u een e-mailbericht via Zivver gekregen? En wilt u reageren op dit bericht?

Dat werkt zo:

  1. Klik dan op de knop ‘Beantwoorden’.
  2. U kunt nu in het antwoordveld direct uw antwoord typen.
  3. Wilt u een bijlage toevoegen? Klik dan op de knop met de paperclip.
  4. U verzendt uw reactie door op de knop ‘Versturen’ te klikken.

Reageert de ontvanger vervolgens weer op uw antwoord? Dan krijgt u weer een melding per e-mail.

Geef wijzigingen door aan ons

Heeft u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer? Geef deze wijzigingen dan direct door aan uw contactpersoon bij de gemeente Berg en Dal. Zo kunnen wij veilig met u blijven communiceren.  

Vragen?

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over Zivver? Neem dan contact op met Zivver via: support@zivver.com.