Bij De Bats in Groesbeek vergroenen we meerdere locaties. Het gaat om De Bats 42 tot en met 48 en op de hoek van De Bats/De Eg. De locaties zijn hieronder te zien op de foto’s.

Wat gaan we doen?

Wij vergroten de boomvakken en planten hier nieuwe bomen in. De bomen krijgen daardoor meer ruimte voor de wortels en kunnen hierdoor beter groeien. We starten op dinsdag 5 december 2023 met het werk.

Wilt u samen met de buren uw tuinen groenen maken?

Stenen eruit, plantje erin! Daar helpen we u en uw buren graag bij. Heeft u een idee om samen met buren de voortuinen te vergroenen, boomspiegels te beplanten of geveltuinen aan te leggen? We horen het graag. Gaan er veel tegels uit, dan voeren wij de tegels af en kunt u plantjes krijgen. Laat het ons weten via steenbreek@bergendal.nl.

Waarom vergroenen?

Met meer groen zijn we beter voorbereid op de toekomst. Onze zomers worden steeds warmer en er zijn vaker flinke regenbuien. Met groen houden we de buurt lekker koel en in een groene omgeving kan regenwater makkelijker wegzakken in de grond. Maar groen betekent ook meer leefruimte voor verschillende soorten planten, insecten en dieren. En het zorgt voor een fijne omgeving om in te wonen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Wouter Kersten via wouter.kersten@bergendal.nl.