Donderdag 29 juni was de Veteranendag van Berg en Dal in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Er waren 55 veteranen, familie, partners en begeleiders aanwezig.

Het was een gezellige dag waar veteranen verhalen en ervaringen uit wisselden. W. Lenders, directeur van het Vrijheidsmuseum, hield het welkomstwoord. Daarna gaf burgemeester M. Slinkman een indrukwekkende toespraak over hun inzet voor vrede en veiligheid. Ook sprak hij waardering uit voor de partners en gezinnen van veteranen.

Er werd een quiz gespeeld die over de veteranen zelf ging. De deelnemers met de meeste goede antwoorden kregen een prijs. Ook was er een interessante introductie van de tijdelijke expositie ‘Dubbelspion’. Die daarna kon worden bezocht. Als afsluiting werden er drankjes gedronken en werd een ‘rijsttafel’ geserveerd. Wij zijn blij onze veteranen op deze manier te mogen bedanken voor hun inzet.

De gemeente Berg en Dal organiseert de jaarlijkse Veteranendag om veteranen uit de gemeente te eren. Veteranen zijn militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of vergelijkbare situaties. Dit geldt ook voor vredesmissies in internationaal verband. Het maakt daarbij niet uit of ze nu nog militair zijn of niet.

Veteranendag 2023