Kampvuur

U mag niet zomaar vuur stoken in de open lucht. Bijvoorbeeld een kampvuur, of als u hout of groenafval verbrandt. Wilt u dit toch doen? Dan vraagt u een ontheffing aan bij de gemeente.

Let op

U hoeft geen ontheffing te vragen als u vuur maakt met kaarsen, fakkels, vuurkorven, terrashaarden of als u een vuur stookt om te koken, bakken en braden, zoals bij een barbecue. Kerstboomverbrandingen en paasvuren zijn niet meer toegestaan.

Verbranden snoeihout en zieke planten

Voor het verbranden van snoeihout en zieke planten moet u een aanvraag ontheffing verbranden van snoeihout en zieke planten indienen.

Als u deze ontheffing heeft, moet u tenminste 2 werkdagen voorafgaand aan de voorgenomen verbranding een melding indienen.

De ontheffing is geldig voor de periode van het stookseizoen dat loopt van 1 november tot 1 april, niet in het weekend en niet op feestdagen.

Digitaal aanvragen met DigiD of eHerkenning

Voor deze aanvraag moet u inloggen als particulier met DigiD en als bedrijf met eHerkenning. U heeft hiervoor een eHerkenningsmiddel nodig met betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger.

Wat moet ik doen?

U vraagt de ontheffing aan bij de gemeente. Geef hierbij de volgende informatie:

  • het soort afval dat verbrand wordt;
  • de locatie van het vuur;
  • de datum, starttijd en tijdsduur van het vuur.

Vuur stoken buiten het stookseizoen melden

Voor een melding van het stoken van vuur niet in een vuurkorf, buiten de periode van 1 november tot 1 april of op een zondag of feestdag kunt u terecht bij de politie.

Hoe lang duurt het?

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de ontheffing krijgt.

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.