Iedereen kent de Zevenheuvelenweg en telt onderweg wel eens de heuvels om er achter te komen dat het aantal niet klopt. Of toch wel? Wandel en tel mee:

Je moet beginnen met tellen op de kruising Mooksebaan/Houtlaan in Groesbeek.

  • Hier ligt de top van de eerste heuvel. Voor de goede orde: je begint in Groesbeek en eindigt in Berg en Dal. Andersom kan natuurlijk ook. Na de eerste top ga je de Houtlaan af, langs de Protestantse Kerk. Je loopt langs de toren en letterlijk de Groesbeek (dal), steekt de Burg. Ottenhoffstraat over en vervolgt je wandeling over de Zevenheuvelenweg.
  • Boven bij de Nieuweweg sta je dan op de top van de tweede heuvel. Je gaat dan verder over de Oude Zevenheuvelenweg of de Zevenheuvelenweg. Om de heuvels te tellen maakt dat niets uit. Tegenover het tankstation ga je over de Zevenheuvelenweg naar beneden. Je steekt de kruising met de Siep en de Kamp (dal) over en loopt omhoog waar de Zevenheuvelenweg een scherpe bocht naar links maakt.
  • Hier sta je op de derde heuvel. Vervolgens ga je naar beneden tot de plek waar de Oude Zevenheuvelenweg weer uitkomt op de Zevenheuvelenweg (dal). Hier maakt de Zevenheuvelenweg een scherpe bocht naar rechts en wordt het echt klimmen. Je steekt de Derde Baan over tot bij de ingang van de Canadese Begraafplaats.
  • Hier sta je op de top van de vierde heuvel. Dan ga je naar beneden tot in De Hel (dal) om dan weer omhoog te gaan.
  • Ongeveer tegenover camping Nederrijkswald sta je dan op de vijfde heuvel. Je wandeling gaat verder naar beneden tot de ingang van De Grote Flierenberg (dal). Dan ga je weer omhoog.
  • Tegenover de ingang van de Holthurnsche Hof sta je op de zesde heuvel. Weer naar beneden tot aan de Meerwijkselaan (dal) en vervolgens weer omhoog.
  • Ga niet met de weg mee over de Clarenbeekseweg, maar ga rechtdoor over de Zevenheuvelenweg tot aan de Oude Kleefsebaan waar De Put vroeger zat. Hier ben je tenslotte aanbeland op de zevende heuvel.

Met dank aan Frans Aleven voor de foto's op het spandoek en aan Theo Giesbers voor de teksten. Klik hieronder op de bijlage om het spandoek beter te bekijken.