Wouter, Huub, Tamana, Kayleigh, Fabian en Ron vertellen hieronder waarom zij zo graag bij onze gemeente werken. Bijvoorbeeld vanwege de vele vrijheden, of omdat we in een landschappelijk unieke gemeente werken. En de sfeer is informeel. Plus je krijgt veel ruimte om mee te denken, mee te organiseren, om te laten zien en doen waar jij goed in bent. Bekijk de filmpjes voor nog veel meer redenen om hier te komen werken.

En natuurlijk hebben we ontzettend goede arbeidsvoorwaarden. Onder de filmpjes lees je daar meer over. 

 

Arbeidsvoorwaarden 

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken

De gemeente Berg en Dal faciliteert plaats- en tijdonafhankelijk werken. Dit betekent dat je binnen bepaalde grenzen de vrijheid hebt om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Bijvoorbeeld thuis, of op een andere locatie dan het gemeentehuis.

Zo heb je ook de mogelijkheid om 4 dagen van 9 uur te werken. 

Salaris

Het salaris dat je ontvangt is afhankelijk van de voor jouw geldende salarisschaal en periodiek. Iedere functie is op basis van de zwaarte van de functie gekoppeld aan een salarisschaal. Het salarisgebouw van de Cao Gemeenten(externe link) bestaat uit verschillende salarisschalen. Een salarisschaal bestaat uit een opklimmende reeks van salarisbedragen. Binnen een functie heb je dus de mogelijkheid om te groeien in salaris.

Werkweek en vakantiedagen

Een volledige werkweek is bij ons 36 uur. Elke medewerker heeft recht op 144 uur wettelijk verlof en 50,4 uur bovenwettelijke verlof naar verhouding van de arbeidsduur. Bij een fulltime dienstverband komt dat neer op 27 vakantiedagen per jaar.

Individueel keuze budget

Het individueel keuze budget (IKB) is geld uit verschillende regelingen, wat is omgezet in een persoonlijk budget. De hoogte van het IKB is 17,05% van je salaris. Dit budget is onder andere opgebouwd uit je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. Je bepaalt zelf waarvoor en wanneer je het budget in gaat zetten. Je kan bijvoorbeeld maandelijks kiezen of je het budget laat uitbetalen of dat je het reserveert voor een uitbetaling op een later moment. Ook kan je het budget bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van extra vakantie-uren.

Opleiding en ontwikkeling

In onze organisatie stimuleren we het ontwikkelen van jouw talenten. Dit doen we door ruimte te bieden aan jou om naast je huidige takenpakket ook mee te werken aan andere klussen, projecten, samenwerkingen en thema’s. We werken samen, leren van elkaar en helpen elkaar. Daarnaast stimuleren we je om vakkennis op te doen en competenties te versterken door het volgen van trainingen, opleidingen, cursussen, seminars enz.

We bieden via ons digitaal leerplatform, de Berg en Dal Academy, een diversiteit aan trainingen, microlearnings en opleidingen. Daarnaast kan je gebruik maken van de Gelderland Academie, het digitaal leerhuis van Vereniging Projectmanagement Nederlandse Gemeenten (VPNG) en het Nijmegen School aanbod.

Gezond en fit

De werkgroep Gezond en Fit zet zich in om collega’s te stimuleren en bewust te laten worden van een gezonde levensstijl met voldoende beweging. De werkgroep organiseert diverse activiteiten op het gebied van voeding en gezondheid. Dit programma wisselt per jaar. Daarnaast maakt deze werkgroep het mogelijk om via Bedrijfsfitness Nederland te sporten met korting. Je krijgt een werkgeversvergoeding van € 10,- per maand op je fitnessabonnement!

 Thuiswerkfaciliteiten

We bieden medewerkers de mogelijkheid om hun werkplek thuis arbo-proof in te richten. Hiervoor kun je gebruik maken van de regeling voor de aanschaf van thuiswerkfaciliteiten. 

Personeelsvereniging

Alle medewerkers kunnen lid worden van onze actieve en gezellige personeelsvereniging. De vereniging versterkt de onderlinge band en de verstandhouding tussen de leden. Dit doen we door het organiseren van activiteiten voor leden en in sommige gevallen ook voor de partners van de leden.

Pensioen

Als medewerker binnen de overheid bouw je automatisch pensioen op bij de Stichting Pensioenfonds ABP. ABP biedt een goed pensioen tegen een betaalbare premie. Als een van de grootste pensioenfondsen ter wereld zorgen zij dat hun beleggingen ook bijdragen aan een duurzame wereld. 

Ziektekosten

Medewerkers van gemeente Berg en Dal ontvangen collectiviteitskorting op aanvullende verzekeringen van IZA, CZ en Menzis. Hierdoor kun je met korting bij deze zorgverzekeraars aanvullende pakketten afnemen. Ook zijn er collectieve afspraken gemaakt met Centraal beheer. Je krijgt korting op hun particuliere verzekeringen. Verder krijgt iedereen in de maand december een tegemoetkoming in de ziektekosten.