De werkgroep Thilman Werenbertszstraat organiseert allerlei activiteiten voor inwoners en onderhoudt een volkstuintje. Wethouder Irma van de Scheur bezocht de werkgroep tijdens de voorjaarsburendag en hielp mee met het mozaïeken van een buurtbankje.

Irma van de Scheur ziet wat dit soort initiatieven doen voor een buurt: “Elkaar leren kennen is de basis voor een goede buurt. De Thilman Werenbertszstraat is een goed voorbeeld. Jong en oud werkt hier samen om de buurt mooier te maken. Inwoners bepalen zelf wat nodig is en pakken het zelf op. Daardoor wordt het meer van henzelf en voelt iedereen zich meer betrokken.”

Van het bezoek van wethouder Irma van de Scheur is een leuk filmpje(externe link) gemaakt.

Samen oppakken

Tijdens het bezoek van Irma zijn er allerlei activiteiten, zoals het mozaïeken van de buurtbank en springkussens voor de kinderen. Ook wordt er gezellig en ongedwongen samen gegeten in een grote kring. Voor initiatiefneemster Reineke is samen dingen oppakken belangrijk. “Hierdoor ontstaat samenhang en kunnen inwoners elkaar om hulp vragen of hulp aanbieden. Dat is nodig want in Ubbergen zijn heel weinig sociale voorzieningen.”

Reineke wil ook dat de kinderen opgroeien in een leuke buurt. “Ik wil ze mooie jeugdherinneringen geven. En dat kan hier! Ze kunnen hier vrij en veilig spelen en meedoen aan de activiteiten die we organiseren.” Eigenlijk heeft Reineke maar één wens voor de toekomst van de werkgroep: “Nog meer mensen betrekken! Vooral meer oudere mensen zodat jong en oud elkaar kan ontmoeten.”

App Nextdoor

De werkgroep Thilman Werenbertszstraat kondigt haar activiteiten aan via de app  nextdoor.nl. Deze app is gratis.