Kunt u door ziekte of bijvoorbeeld een handicap geen gebruik maken van het openbaar vervoer of van andere vervoersmiddelen zoals uw fiets of auto? En kunt u ook lopend uw bestemming niet bereiken? Dan zijn andere oplossingen mogelijk. Uiteraard kijkt u eerst in uw directe omgeving of er iemand is die u kan helpen.

Als u zelf geen oplossing weet, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Team in uw buurt. Het Sociaal Team bekijkt samen met u de mogelijkheden. Mogelijk komt u in aanmerking voor een Wmo-vervoerspas. Hiermee kunt u met korting reizen met de regiotaxi. De regeling is bedoeld voor dagelijkse bezigheden. Denk hierbij aan boodschappen doen, een bezoek brengen aan familie of naar de kapper gaan. Het geldt niet voor woon-werkverkeer.

Hoe werkt het?

Wmo-vervoer in de gemeente Berg en Dal

In de gemeente Berg en Dal voert Avan het Wmo-vervoer uit. De taxi’s van Avan halen u thuis op en zetten u op de plaats van bestemming weer af. Vervoer van deur tot deur dus. Iedereen mag reizen met Avan. Maar u krijgt korting als u van de gemeente een Wmo-vervoerspas heeft gekregen.

Tarieven en kilometerbudget

Kijk voor de tarieven op de website van Avan. Het kilometerbudget geeft het maximaal aantal kilometers aan waarmee u kunt reizen met korting. U mag per jaar maximaal 2000 kilometer tegen het goedkope tarief reizen.

Begeleider

Heeft u een Wmo-vervoerspas en moet er altijd iemand met u mee reizen vanwege gezondheidsklachten? Dan kan de gemeente de indicatie 'begeleiding noodzakelijk' afgeven. Uw begeleider reist dan altijd gratis mee. Neem hiervoor contact op met het Sociaal Team van de gemeente. Gratis reizen geldt ook voor kinderen tot vier jaar (Maximaal twee, bij een betalende reiziger), hulphonden en kleine huisdieren in een mand, kooi, of tas op schoot.

Vragen?

Heeft u vragen over Avan? Dan kunt u bellen met 0900 - 463 65 26 of kijk op de website van Avan.

Heeft u vragen over uw Wmo-vervoerspas of uw kilometerbudget? Bel dan met het Sociaal Team van de gemeente Berg en Dal via telefoonnummer 024 - 751 6520. Het Sociaal Team is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 14.30 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.