Het bedrijf DELTA Netwerk gaat glasvezel aanleggen in de dorpen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. De gemeente heeft hiervoor toestemming gegeven.

Inwoners bepalen zelf of ze aangesloten willen worden op het glasvezelnetwerk. Het is niet verplicht! DELTA Netwerk neemt contact op met de inwoners van de dorpen om de mogelijkheden te bespreken.

Inwoners hebben 3 mogelijkheden:

Aansluiting op het glasvezelnetwerk én een abonnement afsluiten

Wilt u een glasvezelaansluiting en ook gebruik maken van deze aansluiting? Dan krijgt u een glasvezelaansluiting én u moet een glasvezelabonnement via DELTA Netwerk afsluiten.

DELTA Netwerk plaatst de glasvezelaansluiting in uw woning. Hiervoor moeten ze vaak wel in uw tuin of oprit graven. De aanleg is gratis.

Is uw woning aangesloten op het glasvezelnetwerk? Dan heeft u nog geen werkende glasvezelverbinding. U kunt pas gebruikmaken van glasvezel nadat u een abonnement heeft afgesloten via DELTA Netwerk. Kijk voor meer informatie op www.deltanetwerk.nl(externe link) 

Aansluiting op het glasvezelnetwerk zonder een abonnement

Wilt u wel een glasvezelaansluiting maar nog geen gebruik maken van deze aansluiting? Dan plaatst DELTA Netwerk de glasvezelaansluiting in uw woning. Dit is gratis en verplicht u tot niets. 

Met de aansluiting heeft u nog geen werkende glasvezelverbinding. Hiervoor moet u eerst een abonnement afsluiten via DELTA Netwerk. Wilt u geen abonnement afsluiten? Dan kunt u géén gebruik maken van de glasvezel verbinding. U kunt dan wel op een later moment alsnog een glasvezelabonnement afsluiten via DELTA Netwerk.

Inwoners kiezen vaak voor deze optie als ze nu nog geen glasvezel willen maar wel klaar willen zijn voor de toekomst. Let op! Sluit u op een later moment een abonnement af? Dan kunnen er nog wel zogeheten activatiekosten berekend worden. De aansluiting in huis blijft gratis.

Geen aansluiting op het glasvezelnetwerk

Wilt u helemaal geen aansluiting op glasvezel? Dan krijgt u geen glasvezelaansluiting in uw woning. U kunt dan geen glasvezelabonnement afsluiten via DELTA Netwerk en dus ook geen gebruik maken van de glasvezel. 

Planning werk

Waarschijnlijk is de aannemer in december 2023 klaar met al het graafwerk. De eerste huizen worden begin 2024 aangesloten. Naar verwachting is in kwartaal 2 van 2024 iedere deelnemende woning in Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij aangesloten.

Inwoners krijgen een brief van deze aannemer als het werk in hun buurt gaat beginnen. 

Kijk voor meer informatie op www.deltanetwerk.nl(externe link). U kunt zich via deze website ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van DELTA Netwerk. 

Wilt u weten wat de actuele planning is voor uw woning? Doe dan de postcodecheck op de website van DELTA Netwerk: vul uw postcode in en volg de status van uw woning