Elke gemeente, provincie en ook waterschap werkt op dit moment binnen de regio samen met andere partijen aan een Regionale Energiestrategie (RES).

In 2030 willen we wereldwijd en ook in Nederland 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en volksvertegenwoordigers zoeken we naar mogelijkheden om energie duurzaam op te wekken. Bijvoorbeeld via zonnevelden, windturbines en warmtenetten. Dat houdt niet op bij de gemeentegrens. Daarom maken we onze plannen als regio, met een Regionale Energiestrategie (RES)(external link).

In de RES kijken we waar we in onze regio huizen kunnen verwarmen met warmte die over is, onder andere bij fabrieken. En we kijken wat geschikte locaties zijn voor zonnevelden en windturbines. Sinds september 2020 ligt er een concept-RES. Uiterlijk 1 juli 2021 ligt er een definitieve versie. Deze wordt elke twee jaar opnieuw bekeken en aangevuld.


Als u meer wilt weten over de Regionale Energie Strategie (RES), bekijk dan hun website(external link). U vindt daar onder andere informatie over:

Organisaties

De RES Arnhem-Nijmegen bestaat uit de volgende organisaties:

Provincie

Gelderland

Gemeentes

Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen, Zevenaar

Waterschappen

Rijn en IJssel, Rivierenland, Vallei en Veluwe