Wat gaan we doen?

De 60 wilgen langs de Crumpsestraat in Millingen aan de Rijn zijn aan het einde van hun leven. Er zijn al bomen omgevallen en er vallen takken uit. Reden genoeg om de bomen te gaan vervangen. Het weghalen van de bomen geeft kansen om het gebied opnieuw in te richten. Ook worden maatregelen genomen om de snelheid van het verkeer te verlagen.

We willen ongeveer 50 bomen terug planten. Hierdoor krijgen de bomen genoeg ruimte om te groeien. De weg en stoepen worden vernieuwd. En aan beide kanten van de weg worden parkeerplaatsen aangelegd.

Het regenwater vangen we op in de wadi op Nielingen. Dit is beter voor de bodem.

Reageren op de plannen?

Tijdens de inloopavond op 21 november kon u de plannen bekijken, vragen stellen en uw reactie geven. U kunt ook uw reactie geven via het Reactie formulier. Mail het het reactie formulier voor 19 december 2022 naar Pierre Kersten, p.kersten@bergendal.nl. U vindt het reactie formulier onderaan de pagina.

Na het verstrijken van de reactie termijn verzamelen we de reacties. We houden zoveel mogelijk rekening met alle wensen. Daarna maken we het definitieve ontwerp.

We houden rekening met het broedseizoen van de vogels. Daarom worden de bomen eerder weggehaald. We vragen een rooi vergunning aan. De vergunning maken we bekend in De Rozet.

Wanneer beginnen de werkzaamheden?

Begin april 2023 starten de nutsbedrijven met het werk aan kabels en leidingen.

Nieuwsbrief

We maken een nieuwsbrief over het verloop van het project. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een email te sturen naar p.kersten@bergendal.nl.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met projectleider Pierre Kersten. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 06 - 1314 3617 of via email p.kersten@bergendal.nl.