Stemmen op 6 juni 2024

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 5 jaar lid wordt van het Europees Parlement. En heeft u invloed op de besluiten van het Europees Parlement.

Openingstijden stemlokalen

De stemlokalen zijn open op donderdag 6 juni van 7:30 uur tot 21:00 uur. 

Waar kan ik stemmen?

Om te stemmen gaat u naar een stemlokaal in onze gemeente. Kijk voor een stemlokaal bij u in de buurt ook op de pagina stemlokalen.

U kunt uw stem uitbrengen in ieder stemlokaal in de ge­meente Berg en Dal.

Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Meenemen

  • Uw stempas. U ontvangt uw stempas uiterlijk 23 mei 2024.
  • Uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Kijk bij ‘geldig tot’. Staat daar 7 juni 2019? Of een datum daarna? Dan mag u het identiteitsbewijs nog gebruiken om te stemmen. 

Kiezers met een dubbele nationaliteit kunnen zich ook identificeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit een EER-land, of een paspoort of identiteitskaart uit Zwitserland.

Heeft u geen identiteitsbewijs of is dit meer dan 5 jaar verlopen? En kunt u niet meer op tijd een nieuw identiteitsbewijs aanvragen? Dan kunt u iemand anders vragen om voor u te stemmen met een schriftelijke volmacht. Kijk hiervoor op de pagina Iemand anders voor u laten stemmen.