Stel, u wilt een camping beginnen. Of u wilt uw boerderij een nieuwe functie geven. Wat mag u dan wel en niet doen? U meldt zich met uw vraag bij de gemeente. De gemeente kijkt daarbij naar veel punten, zoals milieu, verkeer, enzovoort. Maar ook of uw plan de kwaliteit van het landschap verbetert. Wat bedoelen we daarmee? Dat staat in het voorbeeldenboek ruimtelijke initiatieven. Onderaan de tekst staat een link naar het voorbeeldenboek.

In het voorbeeldboek staan een stappenplan en duidelijke voorbeelden. Zo stelt u een goed plan op dat past bij uw initiatief en bij het gebied. Want het is niet altijd direct duidelijk wat we bedoelen met een verbetering van het landschap. En er zijn ook veel verschillende landschappen in onze gemeente.

Zoek uw soort activiteit op en het landschap waarin uw plan zich bevindt. Dan wordt snel duidelijk welke ruimtelijke eisen we stellen aan de locatie. U kunt het voorbeeldboek gebruiken als inspiratiebron. De gemeente gebruikt het boek om ingediende plannen te toetsen op de juiste ruimtelijke kwaliteit.