Aardgasvrije gebouwen

Nederland wil in 2050 geen aardgas meer gebruiken voor het koken en het verwarmen van huizen en andere panden. De verbranding van aardgas zorgt wereldwijd namelijk voor veel CO2-uitstoot. En dat is schadelijk. Daardoor stijgt de gemiddelde temperatuur op aarde snel en verandert het klimaat.


Als we in Nederland geen aardgas meer willen gebruiken, moeten we alle woningen, bedrijven, kantoren en instellingen aanpassen. Dat is een hele grote operatie. Ook omdat we nog niet voor alle situaties een goede oplossing hebben. Of omdat oplossingen nu nog te duur zijn.

Warmtevisie gemeente Berg en Dal

De gemeente heeft de leiding bij het maken van de overstap naar andere energiebronnen. De overstap doen we samen met inwoners, woningcorporaties, de netbeheerder en andere belanghebbenden. In onze warmtevisie vindt u hierover meer informatie.

Ervaring opdoen

We starten met kansrijke projecten. We werken al samen met enkele verenigingen van eigenaren (vve’s), lokale energiecoöperaties en de woningcorporatie Oosterpoort en Waardwonen. Zo boeken we resultaten. En zo krijgen we ervaringen die we elders opnieuw kunnen gebruiken.

Regelingen voor verduurzamen

 Om u te helpen om uw woning te verduurzamen, bieden we u de lening Toekomstbestendig wonen aan.