Wat moet ik doen?

Neemt u voordat u een aanvraag indient, eerst contact op met de gemeente voor informatie over de mogelijkheden. Hiermee voorkomt u onnodige aanvragen (en legeskosten). Een aanvraag doet u via de website Home - Omgevingsloket (overheid.nl)(externe link).

Kosten

Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag brengen wij legeskosten in rekening. De tarieven staan in onze legesverordening(externe link)(externe link). Voor 2024 zijn de legeskosten: € 225,-. Ook als wij uw vergunning niet verlenen, moet u legeskosten betalen. 

Bij toekenning van uw aanvraag dienen de werkzaamheden op uw kosten door een gerenommeerde aannemer te worden uitgevoerd. Ook alle aanpassingen aan gemeentelijke eigendommen die ten behoeve van de aanleg of wijziging van de uitweg moeten worden gedaan komen geheel voor uw rekening. U zoekt zelf een aannemer, de gemeente controleert of de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd.

Watergang

Indien een watergang (sloot, water) langs uw huis loopt waarover u een uitrit wilt plaatsen, raadpleeg dan eerst of het een watergang is van de gemeente. Is de watergang van het waterschap, dan dient u eerst bij het waterschap toestemming te vragen. Heeft u schriftelijke toestemming van het waterschap, dan kunt u een aanvraag voor een uitweg indienen bij de gemeente. Is de watergang van de gemeente dan kunt u uw aanvraag voor een uitweg bij de gemeente indienen.