De gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland pakken samen met inwoners wateroverlast en verdroging in de kern Breedeweg aan. We gaan aan de slag met ongeveer 40 verschillende, grote en kleinere, maatregelen. Wilt u weten wat we waar gaan doen? Klik dan op  onderstaande droogdalen.

Veel maatregelen die we gaan nemen zijn nu nog in de ontwerpfase. De komende jaren gaan we ze verder uitwerken.

Wat is een droogdal?

De nummers en bijbehorende kleuren in de kaart staan voor een ‘waterstroom of droogdal’. Droogdalen zijn natuurlijke dalen in het landschap, die normaal gesproken droog staan. Bij hevige neerslag stroomt regen- en modderwater vanaf de hellingen via deze dalen naar beneden. Het stroomt dan naar lager gelegen gebieden zoals de kern Breedeweg. Dit kan wateroverlast veroorzaken.

Door regenwater zoveel mogelijk op de hellingen op te vangen en vast te houden stroomt het minder door naar beneden. Dit vermindert de wateroverlast in het dorp.

Nieuwsbrieven

We maken regelmatig een nieuwsbrief over de aanpak van wateroverlast in Breedeweg. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief wateroverlast Breedeweg.

Op een kaart van Breedeweg en omgeving wordt getoond waar wateroverlast is en welks soort maatregelen er opgepakt worden.